Trouwmogelijkheden in Umbrië en Lazio…

Met eigen ogen maak ik kennis met een gebied waar het massatoerisme nog ver te zoeken is! Uniek en authentiek dat is het zeker, ik ben erg onder de indruk. Ik heb al heel veel plekken in Italië bezocht maar dit gebied is toch wel erg bijzonder! Een schitterende omgeving, de vriendelijkheid van de mensen en de heerlijke Italiaanse streekproducten. Voor mijn bruidsparen vind ik het belangrijk om de omgeving, locaties en leveranciers persoonlijk te kennen. Ik probeer daarom zo uitgebreid mogelijk een beeld te creëren van de door mij bezochte plekken in Italië.

Narni
Het geografische middelpunt van Italië. Deze Italiaanse stad ligt in de Italiaanse regio Umbrië in de provincie Terni, maar ook precies in het midden van Italië. Het middeleeuwse centrum is rijk aan bezienswaardigheden zoals de 12de-eeuwse kathedraal, het enorme kasteel La Rocca uit de 14de eeuw en de Romeinse souterains onder de kerk Santa Maria in Pensole.

Orvieto
Met de prachtige grote kathedraal (Duomo di Orvieto) staat de stad gebouwd op een plateau van vulkanische tufsteen. Vanaf het plein kun je diverse straatjes in. Ik passeer allerlei kleine souvenirs winkeltjes, restaurantjes en een aantal kledingwinkeltjes. Aan het eind van deze straat kom je weer op een hoofdstraat waar je links en rechts af kunt slaan naar allerlei leuke zijstraatjes. Het ziet er enorm gezellig en sfeervol uit. Ik ben fan van deze stad!

Amelia
Een van de oudste plaatsen van heel Italië! Na het bezoek aan Orvieto is het absoluut de moeite waard om op de terugweg via het binnenland een bezoek te brengen aan het stadje Amelia. Dat was het zeker! Een mooie route waarvan je soms even het idee krijgt middenin een schilderij te rijden! Na ongeveer een half uur rijden door het binnenland vanaf Orvieto komt Amelia in zicht. Gelegen op een heuvel met uitzicht over de Tiber in het oosten en de Nera in het westen heb ik mij laten weten. Alweer zo’n mooie bezichtiging!
Zoveel verschillende plaatsjes in deze omgeving die ik absoluut bruidsparen kan aanbevelen.

Viterbo
Op ongeveer een uur rijden ten noorden van Rome ligt de hoofdstad van de gelijknamige provincie, Viterbo. Viterbo is een stad in het gebied Lazio. Ik heb een ontmoeting met de Italiaanse fotograaf Gianmarco.
We naderen Viterbo waar Gianmarco ons opwacht aan de kant van de snelweg op een grote rotonde! Ja, dat kan gewoon in Italië, haha. Op ‘een soort van vluchtstrook’ stapt Gianmarco uit, schut ons de hand en we rijden vervolgens achter hem aan opzoek naar een parkeerplaats rondom de indrukwekkende middeleeuwse muren uit de 12e eeuw van deze stad. We krijgen een een prachtige rondleiding van Gianmarco door het oude stadsgedeelte van Viterbo. Ik kijk mijn ogen uit, zoveel moois is er te zien. Na binnenkomst achter de stadsmuur lopen we een groot plein op waar namelijk het belangrijkste monument van de stad staat, het Palazzo dei Papi, uit de 13e eeuw. Het Pauselijk Paleis. Dit diende als uitvalsbasis voor de Paus wanneer het in Rome onrustig was. Het is een indrukwekkend gebouw. De pilaren die bij de ingang staan, zijn afkomstig van een oude Romeinse tempel. Het is absoluut een fotogenieke plek laat Gianmarco weten. Het ene na het andere bruidspaar laat zich voor het paleis fotograferen.

narni kaart

Menu